LAG Brač sudjelovao je 27.05. na sastanku partnera u Zadru 2nd Steering committe u sklopu aktivosti Comunication strategy Zadar WP 1.3.

Sastanak je usmjeren poboljšanju projekta i aktivnosti unutar njega te definiranju sljedećih koraka.

Na prvom dijelu sastanka uvodno se obraća Lead parter, regija Molise iz Italije, a potom svoja izlaganja imaju voditelj WP-a.

Naglasak je i na prvom izvještajnom razdoblju te dokumentaciji, problemima i rješenjima pred partnerima.

Organiziran je zajednički obilazak grada te večera od strane partnera Grada Zadra, ujedno i voditelja komunikacijskog WP2.

Drugog dana sastanka partneri raspravljaju o tehničkim stavkama i koracima koje partneri trebaju odraditi kroz pojedini WP. Prolazi se vodič kroz SIU sistem te je dogovoreno prvo informativno izvještavanje o predviđenim troškovima te uspostavljanje fokus grupa kao dio projektnih zadataka.

FOKUS GRUPE

LAG Brač će sa svog područja okupiti dionike koji će zajednički pridonositi projektu kao dio fokus grupe vezane uz temu projekta – razvoj prekogranične suradnje u svrhu promocije pristupačnosti turističkih destinacija svim građanima. Fokus grupe imat će i svrhu promocije destinacije koju se nastoji učini pristupačnijom skupinama poput starijih osoba i osoba s poteškoćama u kretanju i slično, a na području LAG-a Brač riječ je o lokaciji Samostan Blaca. Blaca će tako tijekom ovog projekta stati uz bok ostalim lokalitetima pod UNESCO-vom zaštitiom s područja Hrvatske i Italije.