FLAG / LAGUR BRAČ

FLAG logo zadnja

 

LAG Brač je pokretač inicijative za osnivanje LAG-a u ribarstvu, nakon što je na svom primjeru uspješno izradio LRS LAG BRAČ 2014.2020. kroz Pripremnu pomoć 19.1. Programa Ruralnog razvoja i aplicirao na Mjere 19.2. 19.3 19.4., te krajem lsitopada postao i akredititan LAG.

Područje otoka Brača svakako zaslužuje i treba imati i FLAG tj. LAGUR Brač kao poseban oblik lokalne akcijske grupe specijalizirane za ribarstvo, preradu ribe i marikulture s ciljem preuzimanja uloge nositelja gospodarskog razvoja ribarstva na lokalnom području kroz doprinos stvaranju, održavanju i poboljšanju radnih mjesta u ribarstvu i doprinos zaštiti i dodavanju vrijednosti ribljim proizvodima.

Izrada LRSR LAGUR-a Brač započet će izradom prijedloga plana i dinamike provedbe aktivnosti, dogovora oko raspodjele uloga, zadaća, te modela i alata interne komunikacije kao i modela i metoda uključivanja dionika u proces izrade strategije. LAG Brač je tijekom 2016. godine uspješno proveo sve potrebne radnje tijekom izrade LRS, te sa svojim znanjem i iskustvom će uz pomoć odabranog konzultanta potpomagati i izradu LRSR LAGUR-a Brač.

Više informacija uskoro!