LAG i LAGUR Brač sudjelovali su na ovogodišnjoj manifestaciji Potezanje Mrduje koju organiziraju Turistička zajednica općine Milna i Općina Milna, Turistička zajednica općine Šolta i Općina Šolta,  a podržavaju je i Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije i Splitsko-dalmatinska županija.

Poznata manifestacija prvi put je organizirana 2008. godine od kada se tradicionalno održava svake godine krajem srpnja ili početkom kolovoza, a ove je godine pobjeda pripala Bračanima.

Ovogodišnje potezanje Mrduje započelo je u Milni 26. srpnja navečer sa sportskim natjecanjima, ali i prezentacijom igre Fermoj&Pensoj LAG-a i LAGUR-a Brač.

FERMOJ I PENSOJ O MILNI

Igra namjenjena mlađim natjecateljima prilagođena je prilici, pa su mladi natjecatelji morali odgovarati na pitanja vezana uz njihovu Općinu.

Natjecali su se timovi VJV, NEVERA, MMM, FORTNIGHT i VOJNICI.

U do samog kraja napetoj utrci svi su timovi dokazali izrazitom borbenošću, strašću i znanjem, ali pobjeda je na kraju pripala samo jednima. Tim Nevera u završnici za pamćenje, brojem jedan na kocki, domogli su se cilja i odnijeli pobjedu, proslavivši je stilski jurišavši po rivi s rukama u zraku. Glavnu nagradu za pobjednike osigurala je Turistička zajednica Općine Milna – pizzu u restoranu.

LAG Brač osigurao je utješne nagrade za sve natjecatelje koji su ih znanjem svakako zaslužili. U nastavku vam donosimo pitanja koja su bila sastavni dio igre, pa provjerite koliko vi poznajete Milnu.

Ukoliko je vaš rezultat manji od 7 točnih odgovara, savjetujemo vam  – hitno put Milne!

 

NAPOMENA: Kada ispunite sva pitanja, vratite se na početak ove stranice i slijedite link VIEW SCORE kako bi provjerili vaš rezulatat.