LAG Brač je 23.12.2019. održao redovnu godišnju Skupštinu na lokaciji Vrilo u Supetru na kojoj se, među ostalim, usvojio Poslovni plan LAG-a Brač za 2020. godinu te Financijski plan rada LAG-a Brač za 2020. godinu.

U točki dnevnog reda predstavljeno je i izvješće o provedenim LAG Natječajima te trenutnom stanju provedbe LRS-a LAG-a Brač. Najavljena je i izmjena stategije kako bi se funkcionalno alocirala sredstva na tražene Natječaje na području Brača, te će LAG Brač o svim radionicama i sastancima vezanim uz izmjenu obavijestiti  članove i zainteresirane kako bi mogli pridonijeti svojim mišljenjima i iskustvom.

U sklopu Skupštine predstavljen je i projekt Interreg Italy-Croatia Tourism4all u kojemu je LAG Brač partner, a čiji je cilj ulaganjem u zaštićena područja (Pustinja Blaca) kako bi ih se učinilo prostupačno svima, ljudima sa i bez invaliditeta, smanjiti sezonalnost i potaknuti međugraničnu suradnju.

Upravo se time, uz primjere rada drugih LAG-ova, pokazala važnost članstva i članarina, to jest, predfinanciranja, u prvom redu od strane suosnivača, kako bi se projekti uspješno mogli i realizirati na korsit otočana i posjetitelja.

Skupštini je prethodio sastanak Upravnog odbora LAG-a Brač.

Zahvaljujemo svim članovima i zainteresiranim građanima na odazivu,

Plan Rada za 2020. godinu LAG BRAČ

Financijski Plan za 2020 LAG BRAČ