U Supetru od danas, 09. svibnja do nedjelje 12. svibnja traje LEADER radionica za Lokalne akcijske grupe. Organizatori su LAG BRAČ u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske.

Teme radionica koje okupljaju preko osamdeset sudionika iz cijele Hrvatske su „Decentralizirana provedba Programa ruralnog razvoja putem odobrenih LAG-ova – analiza primjera dobre prakse i kako ih primijeniti“.

Riječ je o važnim radionicama za lokalne akcijske grupe Hrvatske koji su u tijeku provedbe i pripreme Natječaja namijenjene korisnicima sa svoga područja. Među predavačima je i voditeljica radionice Bojana Markotić Krstinić, glavna tajnica LEADER mreže Hrvatske.

Jedna od tema radionice je i Primjeri dobre prakse potpore i suradnje lokalnih akcijskih grupa sa Županijama Republike Hrvatske i financijskim institucijama na kojoj će sudjelovati predavači iz navedenih područja. Među ostalim, predavanje će održati predstavnik JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ te iz Splitsko-dalmatinske županije. Predavanja će držati i predstavnici LAG-ova te predstaviti prakse sa svojih područja.

Radionice se održavaju u konferencijskom centru, Forumu Waterman Svpetrvs Resorta.

U sklopu radionice sudionici će posjetiti i FOR F•LAG BRAČ FESTIVAL ODRŽIVOG RAZVOJA u organizaciji LAG-a i LAGUR-a Brač koja će se održati u Supetru 10. svibnja.