LAG Brač je objavio, danas u ponedjeljak 17. siječanj 2022. Natječaj za tip operacije 1.1.1. koji je sukladan mjeri 6.3.1. iz PRR te je namijenjen razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

LAG Brač je osigurao sredstva za 33 projekta u ukupnom iznosu  3.828.267,78 HRK, odnosno 112.734,00 HRK bespovratnih sredstava po projektu.

Prijave započinju 17. veljače 2022. godine te traju do 21. ožujka 2022. godine.

Pitanja s jasno naznačenom referencom na ovaj Natječaj moguće je poslati od dana objave natječaja do najkasnije 15 dana prije isteka roka za podnošenje zahtjeva za potporu isključivo putem e-pošte adresu: pitanja.lagbrac@gmail.com. Odgovori će se objaviti na službenoj stranici www.lagbrac.hr.

LAG Brač planira i informativne radionice, a mjesto i datum održavanja objavit ćemo putem službene stranice.

Prihvatljive aktivnosti za ovu mjeru su razna temeljna ulaganja u modernizaciju rada OPG-a  i povećanje proizvodnog kapaciteta, od kupnje mehanizacije i životinja, višegodišnjeg bilja, uređenje poljoprivrednog zemljišta i slično.

Svrha ovog natječaja je opstanak i razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava poticanjem restrukturiranja i povećanja dodane vrijednosti. Ova operacija pruža pomoć malim potencijalno održivim farmama koje su orijentirane na tržišnu proizvodnju u skladu sa zahtjevima koje postavlja tržište, ali im nedostaju glavni resursi. Na taj način će se pomoći takvim gospodarstvima u prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju da postanu gospodarski održivi, što je preduvjet za postizanje konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru.

Prihvatljivi korisnici su poljoprivrednici s odgovarajućom veličinom poljoprivrednog gospodarstva registrirani na području otoka Brača i koji će ulagati na područje LAG-a Brač.

Tekst Natječaja s pripadajućim obrascima i prilozima možete preuzeti u nastavku:

NATJEČAJNA DOKUMENTACIJA:

LAG_natječaj_TO_1.1.1._LRS LAG Brač 2014-2020

OBRASCI:

Obrazac A. Prijavni obrazac

Obrazac B. Poslovni plan – opisni dio

Obrazac B. Poslovni plan – tablični dio

Obrazac C. Izjava o veličini poduzeća

Obrazac D. FADN kalkulator

Obrazac E . Izjava o nepostojanju-postojanju sukoba interesa

Obrazac F. Izjava o bespovratnim sredstvima

PRILOZI:

Prilog I. Dokumentacija za podnošenje zahtjeva za potporu

Prilog II. Popis poljoprivrednih proizvoda obuhvaćenih Dodatkom I. Ugovora o EU

Prilog III. Vodič za korisnike o definiciji malih i srednjih poduzeća

Prilog IV. Tumačenje kriterija odabira LAG-a Brač

Prilog V. Pravilnik za odabir projekata na natječajima LAG-a Brač