U nedjelju 23. prosinca u 11 i 30 u Supetru na Božićnom kantunu LAG i LAGUR Brač predstavli su svoju igru Fermoj&Pensoj.

Riječ je o edukativnoj igri koja na moderan i interaktivan način predstavlja otok Brač, njegove znamenitosti, povijest, ali i promovira održivi način življenja, tj. održivi razvoj otoka Brača.

Djeca su se okušala u vještini i znanju o našem otoku i još jednom pokazali visoku razinu poznavanja tematike. Među igračima bilo je i djece koja su se dokazala još za prvog predstavljanja igre na Festivalu održivog razvoja održanog u Supetru ovog svibnja, pa nisu mogli odoljeti zaigrati je opet.

O IGRI

Edukativna igra se tako što se “igrač” kreće po mapi otoka Brača, odgovara na pitanja o otoku, održivom razvoju, prolazi  zanimljivim otočkim lokacijama. Pobjednik je onaj koji prve stigne do cilja. Igrati se može u timovima ili indvidualno.

Igra je pilot ideja pred kojom je još razrada, prikupljanje edukativnih pitanja, a cilj je kroz određeni projekt je i financirati kako bi u obliku obiteljske i edukatvine igre bila dostupna svim školama, vrtićima i obiteljima na otoku Braču, ali i šire.

Dosadašnja predstavljanja u javnosti pokazala su visoku zaintersiranost različitih dionika, ali pogotovo onih kojima je namjenjena – najmlađih.