Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko – dalmatinske županije objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za potpore namijenjenih financiranju aktivnosti i projekata u truizmu. Stanovnicima područja LAG-a Brač zanimljiva može biti Mjera I, s obzirom da je Mjera II namjenjena dalmatinskom zaleđu kojem ne pripadamo.

I ove godine dozvoljene aktivnosti su usko specificirane. Još prije dvije godine privatnim iznajmljivačima bile su kroz Natječaj na rapolaganju financiranje mnogo širi opseg aktivnosti koje su uključivale brojna manja i veća ulaganja u smještaj, od uređenja kupaonica, kuhinja i slično. Od prošle godine potiču se ulagnja koja smještaju povećavaju dodatnu vrijednost bilo povišenjem standarda (gradnja bazena, hidromasaža) ili prilagođvanju posebnim potrebama tržišta i oblicima turizma (ekološko certificiranje, sportska oprema, sportski trerni) te prilagoba osobama s invalidetom.

U nastavku vam nudimo najbitnije značajke Natječaja, a više informacija i dokumentaciju za prijavu možete pronaći na službenim stranicama SDŽ-a ovdje.

 

NAZIVI MJERA:

Mjera I. – Podizanje kvalitete postojećih Objekata u domaćinstvu na području Splitsko-dalmatinske županije i

Mjera II. – Poticanje kategoriziranja većeg broja novih Objekata u domaćinstvu, kategorije Kuća za odmor” na području zaleđa Splitsko-dalmatinske županije. (NE PRIPADAJU OTOCI)

PRIHVATLJIVI KORISNICI:

Mjera I. – Fizička osoba koja pruža ugostiteljske usluge u domaćinstvu – registrirani privatni iznajmljivač

Mjera II. – Fizička osoba koja će pružati usluge u domaćinstvu, kategorija smještajnog objekta “Kuća za odmor” – budući privatni iznajmljivač

PRIHVATLJIVE AKTIVNOSTI:

Mjera I:

  • Ekološko certificiranje smještajnih jedinica u domaćinstvu
  • Uređenje te opremanje novih dječjih igrališta i sportskih terena
  • Izgradnja i opremanje isključivo novih bazena na području zaleđa SDŽ
  • Ugradnja i opremanje isključivo novih hidromasažnih bazena
  • Prilagodba postojećih objekata u domaćinstvu za smještaj osoba s invaliditetom
  • Nabavka sportske opreme za razvoj aktivnih oblika turizma

Mjera II:

  • Obnova, uređenje i/ili opremanje postojeće zgrade i okućnice te izgradnja bazena.

VISINA POTPORE:

Za Mjeru I. do 30.000,00 kn, a maksimalno 50% ukupno prihvatljivih troškova za izgradnju novog bazena te do 20.000,00 kn, a maksimalno 50% ukupno prihvatljivih troškova za ostale projekte.

Za Mjeru II. do 75.000,00 kn, a maksimalno 75% ukupno prihvatljivih troškova.

Ulaganje za koje se traži potpora mora se odnositi na prijavljeni Projekt, a prihvatljivi su računi ne stariji od 01.01.2019.

ROK ZA PRIJAVU22. ožujka 2019.